Thursday, 4 October 2012

Logo Quiz For TCS IT Wiz

1.Identify the logo?

Hint: An international nonprofit organization founded in February 2007 by Stephen Balkam for online safety

2.Identify the logo?
Answer: Railtel Corporation
Hint: It is a Government of India enterprise focusing on providing broadband and VPN services & network infrastructure.

3.Identify the logo? 
Answer: Ericsson


Hint: At present, this company is world's largest mobile telecommunications equipment vendor with a market share of 35%


4.Identify the logo? 
Answer: Baidu
Hint: One of it's main service is Chinese language search engine

5.Identify the logo?
Mobile Money: powered by Nokia

Hint: A service by banks of India in partnership with Nokia.

6.Identify the logo?

Corsair Memory



Hint: It is a maker of high-speed DRAM modules, ATX power supplies (PSUs), USB flash drives (UFDs), etc..

7.Identify the logo?

C-DOT

Hint: Its a Telecom technology development center owned by Indian Government

8.Identify the logo?
CMC Limited

Hint: a subsidiary of Tata Consultancy Services.

9.Identify the logo?

Abiword

Hint : It was originally started by SourceGear Corporation, it is an open source & free software.

10.Identify the logo?

Internet Archive



Answer:
The Internet Archive is a non-profit digital library with the stated mission of "universal access to all knowledge".
It offers permanent storage and access to collections of digitized materials, including websites, music, moving images, and nearly 3 million public domain books.


11.Identify the logo?

Symantec Corporation

Hint: A company developing computer security softwares.

12.Identify the logo? 
Answer: Verisign

Hint: It was founded in 1995 as a spin-off of the RSA Security certification services business.

13.Identify the logo?
Nvidia

Hint: An American company which specializes in the development of graphics processing units and chipset technologies for  pc's, and mobile devices.

14.Identify the logo?
Hint: An HP company.
Answer: 
MphasiS

15.Identify the logo?
Etisalat

Hint: A telecommunications services provider.

16.Identify the logo?
Answer added on 5-9-2011: Shelfari
Hint: Its by Amazon; "read.share.explore"

17.Identify the logo?
Answer added on 5-9-2011: Gojiyo
Hint: It's a virtual world by Godrej

18.Identify the logo?
Answer added on 5-9-2011: China Mobile
Hint: A mobile operator with over 600 million subscribers as of march 2011.

19.Identify this electrical engineer who co-founded Sun Microsystems?
Answer added on 4-9-2011: Andy Bechtolsheim
Answer:
Andreas (Andy) von Bechtolsheim (born September 30, 1955) is an electrical engineer who co-founded Sun Microsystems in 1982 and was its chief hardware designer.
He later became an investor, writing the first major check to fundGoogle, and starting several computer networking companies.

20.Identify this person who was a  mathematician, logician, cryptanalyst and computer scientist.
Answer added on 2-9-2011: Alan Turing

Answer: Alan Mathison

21.Identify the logo?
Answer added on 31-8-2011: Konica Minolta
Hint: The Japanese manufacturer concentrated on imaging industry.

Answer:
Konica Minolta Holdings, Inc. 

22.Identify the logo
Answer added on 31-8-2011: Dragon Naturally Speaking

Hint: A speech recognition software package

Answer:
Dragon Naturally Speaking is a speech recognition software package developed and sold by Nuance Communications for Windows personal computers.
The Mac OS version is called Dragon Dictate.

23.Identify the logo?
Answer added on 31-8-2011: DoubleClick

Hint: It's of Google

Answer:
DoubleClick is a subsidiary of Google that develops and provides Internet ad serving services.

24.Identify the logo?

Answer added on 24-8-2011: CEA ( Consumer Electronic Association )
Hint: This organization founded in 1924 have about 2200 companies as members.




No comments:

Post a Comment